Patricia Nijenhuis-Maas is fysiotherapeut Zwolle en oedeemtherapeut (volgens de wetenschappelijke methode van Casley en Smith) en gespecialiseerd in de oncologie.

Als fysiotherapeute is zij gespecialiseerd in de diagnostiek en manuele therapie en kunt u bij haar voor alle moeilijke gewrichtsproblematiek en sportblessures terecht. Ook voor chronische aandoeningen geeft zij therapie en begeleiding tot een zelfstandig en aangenaam leven.

Als oedeemtherapeute begeleidt zij het gehele traject van zwachtelen met evt wondverzorging tot en met het adviseren en aanmeten van therapeutische bandages/kousen en de controle op het oedeem met een persoonlijk oefen- en zelfmanagement-programma.

Natuurlijk is zij ingeschreven in zowel het BIG- als Kwaliteitsregister en neemt zij deel aan de klachtenregeling van de KNGF

Patricia Nijenhuis-Maas

Patricia Nijenhuis-Maas, praktijkeigenaar, is fysiotherapeut en oedeemtherapeut, gespecialiseerd in de oncologie en is BIG geregistreerd-door het diploma fysiotherapie ingeschreven in het register van Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg.

Ook is zij ingeschreven in het CKR, het Centraal Kwaliteitsregister, en voldoet hiermee aan alle eisen die vanuit het CKR gevraagd worden. Vanuit de beroepsorganisatie, het KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie) wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van de fysiotherapeuten te waarborgen door richtlijnen voor de behandelingen, gedragsregels en verplichting tot bijscholing op te stellen. Het KNGF stimuleert wetenschappelijk onderzoek en heeft een wettelijke klachtenprocedure, waaraan deze praktijk ook deelneemt.

Naast de 25 jaar ervaring als fysiotherapeut zijn er vele opleidingen en cursussen gevolgd en is zij gespecialiseerd in de diagnostiek en manuele therapie. Maar ook in de fysiotherapeutische mogelijkheden voor de oncologie patiënt en kan zij als oedeemtherapeut het oedeem behandelen met de wetenschappelijk bewezen lymfedrainage vlgs de diepe methode van Casley en Smith en het bandageren en evt aanmeten van TEK bandages.

Andere specialisaties zijn bekkenbodemproblematiek, hoofdpijnklachten en moeilijke knie- en schouderklachten maar ook voor chronische aandoeningen als reuma, fibromyalgie en osteoporose kunt u bij haar terecht. Evenals sportblessures en valtraining worden door haar verzorgd.